Καλάθι αγορών
 0 Προϊόντα: 0.00€

+ Είσοδος Μέλους
+
Εγγραφή Μέλους

 
Αρχική Σελίδα Η Εταιρεία Συνταγές - Συμβουλές - Ιδέες Συχνές Ερωτήσεις Προϊόντα Ανά την Ελλάδα Επικοινωνία    
 
    Κατηγορίες

Συχνές Ερωτήσεις
Λάδι
Πικρή γεύση,είναι ελάττωμα;
Μερικά λάδια έχουν  έντονα πικρή  γεύση και άλλα λιγότερο πικρή.  Λίγοι από μας γνωρίζουν ή μπορούν να  φανταστούν ότι μερικές φορές  χαρακτηρίζεται ως προτέρημα η πικρή γεύση σε ένα τρόφιμο. Οι ειδικοί μάς εξηγούν: Το αν είναι ευχάριστη ή όχι η πικρή γεύση εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θεωρείται ελάττωμα, αλλά προτέρημα, επειδή υποδηλώνει την παρουσία πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών.
 
Τι είναι η οξύτητα:
Αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την ποιότητα του ελαιόλαδου, καθώς όσο πιο χαμηλή η οξύτητα τόσο πιο ποιοτικό το λάδι. Τα ελεύθερα λιπαρά οξέα του ελαιόλαδου διαμορφώνουν την οξύτητά του: Όσο πιο υψηλή η οξύτητα τόσο πιο πολλά τα λιπαρά οξέα. Κατά κανόνα, τα ελαιόλαδα που έχουν καλή γεύση και οσμή έχουν και χαμηλή οξύτητα, δηλαδή κάτω από 0,8%.

Το χρώμα παίζει ρόλο;
Όχι, μας απάντησαν οι ειδικοί, έχει απλώς να κάνει με τη χλωροφύλλη και δεν σχετίζεται με την ποιότητα ή τη βιολογική αξία του λαδιού.

Πώς θα συντηρήσουμε το ελαιόλαδο
Οι «εχθροί» του λαδιού είναι ο αέρας, το φως (ακόμη και εκείνο της λάμπας) και η υγρασία. Τα καλύτερα δοχεία για τη φύλαξη του λαδιού είναι τα σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια. Το γυαλί είναι, άλλωστε, σταθερό και αδρανές υλικό και το σκούρο χρώμα είναι απαραίτητο, γιατί το λάδι οξειδώνεται αν έρθει σε επαφή με το φως. Έτσι, λοιπόν, το λάδι πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος σκοτεινό και δροσερό. Επίσης, το λάδι μπορεί να διατηρηθεί πολύ καλά στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη ακόμα, και έτσι να αυξηθεί και η διάρκεια της ζωής του, ειδικά όταν πρόκειται για αγουρέλαιο, το οποίο θεωρείται φρέσκο για περίπου 9 μήνες μετά την παραγωγή του.Μαρμελάδα-Γλυκό κουταλιού

Εάν πιάσει μούχλα μια μαρμελάδα έχει χαλάσει;

Όχι δεν έχει χαλάσει. Μερικές φορές μπορεί μια μαρμελάδα να πιάσει μούχλα, απλώς αφαιρούμε τον μύκητα από την επιφάνια και το υπόλοιπο περιεχόμενο είναι κατάλληλο για να το φάμε . Αυτή άλλωστε είναι και μια απόδειξη ότι δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά ή άλλες αρωματικές ουσίες.

Στο γλυκό του κουταλιού έχουν σχηματιστεί μέσα στο βαζάκι μικροί άσπροι σβώλοι. Tο γλυκό χάλασε;

Το γλυκό ζαχάρωσε δεν χάλασε. Μπορείτε να βάλετε το βάζο σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, στη φωτιά, αφήνετε το βάζο στο νερό ωσότου λιώσει η ζάχαρη που έχει σχηματιστή και να πάρει το γλυκό πάλι τη φυσιολογική του μορφή. (ΠΡΟΣΟΧΗ αφαιρέστε πρώτα το καπάκι από το βάζο). Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει καλά και κλείστε το ξανά με καινούργιο καπάκι.

 

       Πληροφορίες
-Πληρωμή - Αποστολή
-Διαδικασία Αλλαγής / Επιστροφής
-Προσωπικά Δεδομένα
-Η Γνώμη σας μας κάνει καλύτερους

     
Η Εταιρεία         Συνταγές - Συμβουλές - Ιδέες         Συχνές Ερωτήσεις         Προϊόντα Ανά την Ελλάδα         Επικοινωνία
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Copyright © 2010