Καλάθι αγορών
 0 Προϊόντα: 0.00€

+ Είσοδος Μέλους
+
Εγγραφή Μέλους

 
Αρχική Σελίδα Η Εταιρεία Συνταγές - Συμβουλές - Ιδέες Συχνές Ερωτήσεις Προϊόντα Ανά την Ελλάδα Επικοινωνία    
 
    Κατηγορίες

- Ιδιαίτερες Ποικιλίες Μελιού

» Μ Ε Λ Ι και Προϊόντα Μέλισσας » Γύρω από τη Μέλισσα και το Μέλι » - Ιδιαίτερες Ποικιλίες Μελιού


Μέλι Βανίλια - Ελάτης Μαινάλου

 

Το μέλι από τα έλατα του Μαινάλου είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και την μικρή συγκέντρωσή του σε σάκχαρα. Είναι μελίτωμα το οποίο δεν προέρχεται από τα άνθη αλλά από μια ρητίνη που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του ελάτου. Η συγκέντρωσή του σε σάκχαρα είναι ελαφρά μικρότερη από τα άλλα μέλια (πχ ανθέων ή θυμαρίσιο), όμως αυτό που το διακρίνει είναι ότι ποτέ δεν κρυσταλλώνει, επειδή έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη, κάτω από 30%, ακόμη και μετά από χρόνια. Οι πιο απαιτητικοί, δοκιμάστε οπωσδήποτε ένα βάζο από το μοναδικό μέλι Βανίλιας Μαινάλου Προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) στην Ελλάδα, διακεκριμένο και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Το μέλι αυτό είναι από τις πολύ σπάνιες κατηγορίες μελιού, ίσως η πιο σπάνια παγκοσμίως, με φανταστική γεύση και άρωμα. Έχει χαρακτηριστική εμφάνιση που το ξεχωρίζει από όλες τις κατηγορίες μελιού.

Aνοιχτόχρωμο, θυμίζει καραμέλα ή βανίλια. Είναι μοναδικό σε όλον τον κόσμο και παράγεται μόνον από το μαύρο έλατο του Μαινάλου ενώ η εξαγωγή του μελιού είναι εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρή γιατί απαιτείται η καταστροφή των κηρηθρών. Γι' αυτούς τους λόγους η παραγωγή είναι πολύ μικρή και μόνον ελάχιστοι τοπικοί μελισσοκόμοι ασχολούνται με την παραγωγή του.

 


Το θυμαρίσιο μέλι     

Το θυμαρίσιο μέλι παράγεται από το θυμάρι, από διάφορα αγριολούλουδα και λουλούδια της δασικής χλωρίδας. Είναι μοναδικό στο είδος του, δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ η περιεκτικότητα του στο ένζυμο διαστάση το κατατάσσει στις καλύτερες ποικιλίες μελιού παγκοσμίως. Ανθίζει μέσα Μαΐου με αρχές καλοκαιριού. Το χρώμα του είναι λαμπερό κίτρινο-πορτοκαλί με κοκκινωπές αποχρώσεις ενώ η γεύση του είναι μεστή και γλυκερή που μένει για πολύ στο στόμα. Το μέλι θυμάρι είναι καταπραϋντικό και ευνοεί στον ύπνο. Αναγνωρισμένο αντισηπτικό, συνιστάται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση λοιμωδών, αναπνευστικών και πεπτικών παθήσεων και για την επούλωση πληγών καθώς είναι πολύ πλούσιο σε χαλκό και βόριο.

 

θυμαρίσιο μέλι αναματομελο Μελι βανίλια Μαινάλου μελι ερεικης Μελι βανίλια Μαινάλου, θυμαρίσιο μέλιΜελι βανίλια Μαινάλου μελι ερεικης θυμαρίσιο μέλι αναματομελο
       Πληροφορίες
-Πληρωμή - Αποστολή
-Διαδικασία Αλλαγής / Επιστροφής
-Προσωπικά Δεδομένα
-Η Γνώμη σας μας κάνει καλύτερους

     
Η Εταιρεία         Συνταγές - Συμβουλές - Ιδέες         Συχνές Ερωτήσεις         Προϊόντα Ανά την Ελλάδα         Επικοινωνία
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Copyright © 2010